De boer op…
Het is en blijft toch altijd weer een schitterend gezicht, als je de verse groene rijen boerenkool en spruitjes op het land ziet staan.
Toen wij onlangs weer eens bij onze biologische boerderij De Hoge Born aan de Bornsesteeg 87 in Wageningen waren, stonden de planten er al prachtig bij, de voorpret is er alvast, maar nog effe geduld.
Al kun je ze nu ook best wel eten, maar dat is een ieder z’n eigen keus en smaak. Geniet er maar van!
Winterkost
Eerst een beetje vorst erover en dan vol aan de bak, boerenkoolstamppot met draadjesvlees, stukje zoute spek en een lekkere verse worst erbij. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor de spruitjes, die je in allerlei variaties kunt eten.
Nog een mooi verhaal over de boerenkool uit het verleden: Culinair erfgoed
Ik las trouwens op internet dat je het ook gerust bij elkaar kunt eten, dan doe je de boerenkool en spruitjes samen in de pan.
Hoe het werkt dat kun je hier lezen: : https://deliciousmagazine.nl/…/spruitjes…/