Nieuw boek “Over schaapherders gesproken”

Fotograferen gewoon middenin de schaapskudde - Foto: ©Lianne van den Brandhof

Fotograferen gewoon middenin de schaapskudde – Foto: ©Lianne van den Brandhof

Buiten in bos en veld…

EDE – Drie jaar lang volgde fotografe Lillian Jeziorski de Edese schaapherders Aart en Henk van den Brandhof bij hun dagelijkse werkzaamheden als schaapherder op de Edese- en Ginkelse Heide.
Ze heeft beide broers al die jaren en in alle seizoenen intensief gevolgd en heel veel hiervan met de camera vastgelegd en dat is nu in een prachtig 170 pagina’s dik fotoboek verschenen met de welluidende titel: “Over schaapherders gesproken”, dat zij in eigen beheer heeft uitgegeven.

Schaapherdersbestaan

De Edese fotografe zelf hierover: “Tijdens mijn ontdekkingstochten in de natuur kwam ik in contact met de Edese schaapherders, Aart en Henk van den Brandhof, elk met hun eigen kudde.
Terwijl ik met hen in gesprek raakte, drong al snel tot me door dat mijn romantische beeld van het schaapherdersbestaan – gezellig wandelen met de schapen op de hei – niet helemaal overeenkwam met de complexe realiteit

Ik was erg onder de indruk van het toegewijde werk dat nodig is om een gezonde schaapskudde te verzorgen, waardoor bij mij het idee ontstond om hun dagelijkse werkzaamheden vast te leggen in een boek”

Een uniek samenspel van mens en natuur, over schaapherders gesproken!

Een uniek samenspel van mens en natuur, over schaapherders gesproken!

Liefde en passie

Nou, het resultaat mag er zijn en het is vanaf de eerste tot aan de laatste pagina een heerlijk kijk- en leesboek geworden, met de nadruk op het mooie en ook technisch gezien, prachtige fotowerk.
Bij het doorbladeren valt het op, dat Lillian Jeziorski haar onderwerp op een geheel eigen manier, met veel liefde en passie in de lens heeft weten te vangen, daarvan getuigen de vele foto’s in het boek.

Uniek

Tot slot zou ik een ieder die zich – op wat voor manier dan ook – verbonden voelt met de Veluwe en haar bewoners, dit unieke boek willen aanprijzen. Want, waar vindt je twee schaapherders met ieder een eigen schaapskudde in dezelfde omgeving en die dan ook nog broers van elkaar zijn? Een uniek samenspel van mens en natuur op de heide bij Ede en dan over schaapherders gesproken!

“Over schaapherders gesproken” door Lillian Jeziorski
Het boek heeft 170 pagina’s, een harde kaft en kost € 35,00

U kunt het boek bestellen en ophalen bij Lillian zelf per mail: foto@lillianjeziorski.nl  of telefoon: 0646621263
Wilt u het thuisgestuurd, dan komt er € 5,00 verzendkosten bij.

Het is ook te koop bij:

Cultura Ede – Boek en Buro Ede – Boekhandel Frits Hardeman Ede

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/07/12/nieuw-boek-over-schaapherders-gesproken/