Hangende klokjes in de regen

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Buiten in bos en veld…

Een tijdje geleden kwamen Fransien en ik na een flinke regenbui, ergens op een plekje in het bos tussen de bomen, dit tafereeltje tegen. Een wat scheef hangende stengel van het vingerhoedskruid, dat door een heel licht takje van een struik was opgevangen en zo een prachtig geheel vormde.

De kleurrige en parmantige bloemstengel van het vingerhoedskruid was door de regen helaas scheef gezakken, maar…  door het dunne takje liefdevol opgevangen.
Blijkbaar was het al eerder gebeurd, want ondertussen had de bloemstengel zich al aardig vastgehecht aan het takje, zodat ze wat meer houvast had gekregen.

Hangende klokjes van het vingehoedskruid in de regen - Foto: ©Louis Fraanje

Hangende klokjes van het vingehoedskruid in de regen – Foto: ©Louis Fraanje

Samenspel

Wat een geweldig samenspel in de natuur en nu leken het wel allemaal hangende klokjes, die met wat fantasie een prachtig lied ten gehore zouden kunnen brengen. Och er is zoveel om van te genieten en dan zien wij  mensen nog lang niet alles, de natuur blijft een geheimenis want er is meer tussen hemel en aarde.
Zo blijft het steeds weer verrassend,  iets waar je toch helemaal blij en gelukkig van kunt worden,  wij tenminste wel en daarom willen we het graag met iedereen delen!

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/07/15/hangende-klokjes-in-de-regen/