Als er natuurwetten bestaan…

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist ter bemoediging…

Wat is de natuurwet?

Als wij het gaan opzoeken op Wikipedia dan zien we het volgende:

Natuurwet kan verwijzen naar: Wet (wetenschap), een regel die een bepaalde wetmatigheid beschrijft in de natuur of de maatschappij. Natuurwet (ethiek), van het Latijnse lex naturae, een begrip gehanteerd in de ethiek en theologie. Een wet (een geheel van rechtsregels) aangaande natuurbescherming.

Wetgever

Maar… wat ons als natuurliefhebbers ten zeerste blijft verbazen, dat over het algemeen, nergens wordt gesproken over een Wetgever. Dan mag je jezelf toch op z’n minst afvragen, wie heeft die wetten gemaakt? Of… waardoor zie ik deze dan terug in de natuur, als er geen Wetgever zou bestaan?

Kracht en Macht

Wij sjouwen al het grootste deel van ons leven door de natuur en als je dan echt met je eigen ogen ziet wat daar gebeurt, dan kun je er – volgens mijn bescheiden mening – niet omheen dat daar een scheppende Kracht achter zit, een hogere Macht. Zelfs de simpelste en primitiefste volken geloven dat, niets gebeurt zomaar toevallig!

Wij mensen hoeven ons niets te verbeelden, we zijn maar een heel klein radertje in dat enorme grote geheel. Dat is de basis waar je steeds weer op uitkomt en wij persoonlijk geloven in God als de Schepper van hemel en aarde!

Ochtendgloren op de Veluwe - Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Ochtendgloren op de Veluwe – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

“Als er natuurwetten bestaan, dan moet er toch ook een Wetgever zijn?”

Dat is de stelling van vandaag!
Je mag Hem omarmen en je kunt Hem verwerpen.
Je mag het delen en je kunt het veroordelen.
De keus is aan ons!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/07/27/als-er-natuurwetten-bestaan/