Samen een fietsrondje Hoge Veluwe

Buiten in bos en veld…

Afgelopen zaterdag 3 augustus jl. heerlijk met mijn dochter Mariëtte op de Harley Trapson gestapt en samen een fijne fietstocht over de Hoge Veluwe gemaakt.
Vader en dochter al trappend door de Veluwse natuur en ondertussen bijpraten over van alles en nog wat. Tja… waar kun je dat nou beter doen dan hier in bos en veld van dit uitgestrekte gebied!

Vader en dochter even een heerlijk 'onder onsje'' op de bank - Foto: ©Familie Fraanje

Vader en dochter even een heerlijk ‘onder onsje” op de bank – Foto: ©Familie Fraanje

Rustmoment

Halverwege onze tocht hebben we ergens in de omgeving van het Jachthuis Sint Hubertus, de beentjes gestrekt op een bankje en genoten van een lekker hapje en drankje.
Toen we vanuit het dichte bos het Deelense Veld opkwamen rijden, zijn we eens even gestopt om samen te genieten van deze weidse open vlakte. Wat een rust en ruimte, waar je gewoon op adem kunt komen, het was ook het lievelingsgebied van de inmiddels overleden boswachter Henk Ruseler, hij kwam hier graag.

Genieten van de rust en ruimte van het uitgestrekte Deelense Veld - Foto: ©Louis Fraanje

Genieten van de rust en ruimte van het uitgestrekte Deelense Veld – Foto: ©Louis Fraanje

Bijzonder

Het Deelense Veld is een heel bijzonder deel van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Harde ijzerbanken zorgen ervoor dat het regenwater op veel plaatsen niet kan wegzinken. Het resultaat is een serie vennen in een natte ‘savanne’ van pijpenstrootjes. In de zomer vliegen er vele libellen, opgejaagd door de boomvalken. De watersnippen baltsen er en er zitten adders en zeldzame vlinders, zoals bijvoorbeeld het gentiaanblauwtje.

De paarse heide was al op diverse plekken goed zichtbaar - Foto: ©Louis Fraanje

De paarse heide was al op diverse plekken goed zichtbaar – Foto: ©Louis Fraanje

Bloeiende heide

Onderweg hebben we samen genoten van de bloeiende heide, niet dat deze overal volop in bloei staat, maar het paars is wel op veel plekken goed zichtbaar.
In ieder geval kunnen we allebei terugzien op een heerlijke natuurtrip, waarvan we na afloop met een dankbaar gevoel, konden zeggen: “Dit was genieten met de grote G en tegelijkertijd ook iets waar je gewoon ontzettend blij en gelukkig van wordt!”

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/08/09/samen-een-fietsrondje-hoge-veluwe/