Doe gewoon de dingen waar jij je goed bij voelt…

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist ter bemoediging

“Doe gewoon de dingen waar jij je goed bij voelt… Kritiek krijg je toch wel!”

Dit is de stelling van vandaag, je mag het omarmen en je kunt het verwerpen.
Je mag het delen en je kunt het veroordelen. De keus is aan onszelf!

Inpalmen

Ik ben een echte natuurliefhebber, maar ik probeer tegelijkertijd ook altijd heel realistisch en nuchter de dingen te zien. Daarom vindt ik het vreselijk, om te zien hoe beleidsmakers zich helemaal laten inpalmen door een relatief kleine groep zichzelf noemende wolvendeskundigen.

Boerenlandschap met koeien in de wei – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Boerenlandschap met koeien in de wei – Tekst en foto: ©Louis Fraanje

Kritiek

Tja… dan zwerf je al jaren over de Veluwe en voel je dat er bepaalde dingen echt niet goed gaan, zoals nu met het opgedrongen ‘wolvenspektakel’ in ons piepkleine kikkerlandje.
En… ja hoor dan komen de ‘wolven in schaapskleren’ tevoorschijn, ze springen met hun kritiek bovenop je en daarbij is blijkbaar alles geoorloofd, dat merk je vaak al aan hun taalgebruik.

Meewaaien

Want naast alle ‘overvloedige, nuchtere en realistische’ reacties, hebben zij hun eigen ‘oordeel’ al klaar liggen, klaar voor de aanval, want jouw mening past niet in hun straatje. Dus krijg je de wind van voren, maar… volgens mijn bescheiden mening, is dat altijd nog beter, dan met alle winden meewaaien!

Louis Fraanje

Lees ook: Wolf vrijspel en verboden toegang voor mensen!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/08/12/doe-gewoon-de-dingen-waar-jij-je-goed-bij-voelt/