Noordwaarts naar Texel – Deel 130

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

“Hij brengt de storm tot stilte, zodat hun golven zwijgen!”

In gedachten neem ik u heel even mee naar het Noordzeestrand op Texel en lopen we samen langs de vloedlijn bij de branding. De zee is nu kalm en kabbelt heel rustig, maar hoe anders kan het soms zijn, dan buldert de storm over het water en beuken de golven met volle kracht op het strand.

Dan moet ik ineens denken, hoe hard en hevig het kan stormen in ons eigen leven en tegelijkertijd ook, dat er altijd een God is die boven alles staat en ons mensen bezig ziet hier beneden op deze aarde.

Zonsondergang op Texel bij het Noordzeestrand - Foto: ©Louis Fraanje

Zonsondergang op Texel bij het Noordzeestrand – Foto: ©Louis Fraanje

Groot en machtig

Het kan soms wel lijken alsof God ons niet ziet. alsof Hij helemaal niet luistert naar onze gebeden, dat het lijkt alsof God slaapt. Net als in Marcus 4:35-41, een verhaal wat velen wel zullen kennen. Toen dachten zijn discipelen ook dat het helemaal mis zou gaan, maar ook toen bleek hoe groot en machtig Hij is.

Beschermer

Jezus maakt ons duidelijk dat het kwaad niet het laatste woord heeft. Hij is altijd in de buurt, ook in allerlei angsten en verdriet. Hij is onze Beschermer en als we dat erkennen, dan zal Hij ons nooit in de steek laten, dat geeft nou juist Psalm 107 vers 29 heel duidelijk aan!🙏

Wordt vervolgd…

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/09/07/noordwaarts-naar-texel-deel-130/