Het loopt uit de hand, met de wolven in Nederland!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken…

“Het loopt uit de hand, met de wolven in Nederland!”

Dit is de stelling van vandaag, je mag hem omarmen en je kunt hem verwerpen. Je mag het delen en je kunt het veroordelen. De keus is aan onszelf!
Maar… dit voldongen feit, zou zo langzamerhand wel voor iedereen “een teken’ aan de wand” moeten zijn! En… voorkomen is altijd nog beter dan genezen!

Geen wildernis

Tja… hopelijk komt het verstand nog eens bovendrijven en begrijpt men dat de Veluwe geen wildernis of oerbos is, maar een tuintje waar iedereen – in de goede zin des woords – gewoon van kan en mag genieten.
Want je kunt de mensen wel verjagen, waar de wolf op komt dagen, maar dat roept om vragen.
Overal hekken om mens en dier te weren? Het is toch van de gekke met al die hoge hekken! Hoe lang laten wij ons nog door deze wolven (in schaapskleren) regeren?

Uit de hand

Het loopt zeker uit de hand… en daar is eigenlijk dan ook bijna alles mee gezegd, maar niets doen is geen beheer. In ons te kleine Nederland lopen we elkaar al steeds – letterlijk en figuurlijk – voor de voeten, dus is die groene omgeving(natuur) een uitwijkmogelijkheid om rust te vinden.

Dit voldongen feit, zou voor iedereen "een teken' aan de wand" moeten zijn!

Dit voldongen feit, zou voor iedereen “een teken’ aan de wand” moeten zijn!

Afsluiten

Tja… en als men dan straks steeds meer gaat afsluiten, om een roofdier als de wolf alle ruimte te geven en ongelimiteerd zijn gang kan gaan en dat ook in ons gecultiveerde groene landschap? Dan zie ik het als natuurliefhebber donker in voor de toekomst.

Tenslotte…

Ik heb mijn en ook andere kinderen altijd mee de natuur ingenomen om ze vertrouwd te maken met Gods Schepping, maar als deze trent zo doorgaat, zie ik het somber voor ze in.
Ik hoop toch dat men dit op tijd inziet, anders voorzie ik wel grote problemen, dus zullen we als een goede rentmeester en beheerder ons dat zeer bewust moeten zijn!

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/09/19/het-loopt-uit-de-hand-met-de-wolven-in-nederland/