Middagrust in de wei wordt verstoord!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

De boer op…

Hoe mooi is het om zomaar deelgenoot te worden van een vredig tafereel, zoals ik vorige week maandag 30 september jl. tegenkwam in een weiland, ergens in het buitengebied van Ede.
Daar ontdekte ik een drietal roodbonte koeien en ietsje verderop een flinke stier, die samen aan het uitrusten waren onder een grote boom, dat is natuurlijk genieten in optima forma.

Een vredig tafereel tijdens de middagrust in de wei - Foto: ©Louis Fraanje

Een vredig tafereel tijdens de middagrust in de wei – Foto: ©Louis Fraanje

Hongerige wolf

Och… hoe lang zullen we nog kunnen genieten van deze taferelen in ons mooie buitengebied, nu de hongerige wolf oprukt en er bijna dagelijks aanvallen in ons mooie boerenland plaatsvinden?
Herhaaldelijk wijzen de pro-wolven lieden op de zogenaamde ‘wolfwerende rasters’, die met subsidie d.w.z. door ons allemaal betaalt worden en absoluut geen oplossing zijn voor het probleem!

Tja… ze weten het zelf ook wel, maar men blijft liever wegkijken en gewoonweg het dierenleed, met de armen over elkaar en met droge ogen aanzien. De kosten lopen in de miljoenen en worden gewoonweg onbeheersbaar, evenals de zogenaamde maatregelen.

Landschap vol hekken

Het mag inmiddels toch wel bekend zijn, dat die zogenaamde ‘wolfwerende rasters en hekken’ totaal niet werken, los van het feit dat je een landschap vol met hekken wilt!
Tja… dat weten ze zelf ook wel, maar men blijft liever wegkijken en gewoonweg het dierenleed, met de armen over elkaar en met droge ogen aanzien. De kosten lopen in de miljoenen en worden gewoonweg onbeheersbaar, evenals de zogenaamde maatregelen.

De 'omgekeerde wereld' in Nederland

De ‘omgekeerde wereld’ in Nederland

Doodsteek

Heel bizar eigenlijk, dat met andere diersoorten totaal geen rekening wordt gehouden, daarover wordt gewoon heel neerbuigend over gedaan, zo van; tja dat is nou eenmaal de natuur.
Even los van de ellende voor alle gehouden dieren, is de wolf als toppredator en daarbij alle extreme maatregelen, die nodig zijn om mens en gehouden dieren veilig te houden, de doodsteek voor al het overige wild en daarmee tegelijkertijd de doodsteek voor het kleine beetje natuur dat we nog hebben.

Waanzinnige soap

Men laat het blijkbaar ‘bewust’ uit de hand lopen, want… nu worden niet de slachtoffers beschermd, maar de moordenaars, dit is toch de ‘omgekeerde wereld’ zou ik zeggen. Het is toch absurd om hier het hele platteland in te rasteren met hoge hekken en meerdere draden, die onder stroom staan. Of nog gekker, dat men heel landelijk Nederland vol zetten met hekken, alleen maar om de onaantastbaarheid van de wolf in stand te houden.
Gaat dit niet een beetje richting ‘concentratiekamp-idee’, hoe gek wil je het hebben? wordt het nou eens niet de hoogste tijd om ons te bezinnen en het valse sentiment eindelijk eens los te laten, om tenslotte het gezonde verstand eens te laten werken, want wanneer stopt anders deze waanzinnige soap?

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/10/07/middagrust-in-de-wei-wordt-verstoord/