Niet afwachten, maar verwachten!

Veluwenaar Louis Fraanje

Veluwenaar Louis Fraanje

Om over na te denken… of juist ter bemoediging!

“Niet afwachten, maar verwachten!”

Dit is de stelling van vandaag, je mag Hem omarmen en je kunt Hem verwerpen. Je mag het delen en je kunt het veroordelen. De keus is aan onszelf!

Prakkeseren

Heeft u dat nou ook weleens, dat je soms dagen achtereen aan het prakkeseren bent, hoe of dat je iets op kunt lossen of voor elkaar kunt krijgen? Ik had het heel sterk, toen ik in het begin bezig was met mijn geloof in God, de grote Schepper van hemel en aarde.

Veluwenaar en vrijbuiter Louis Fraanje geboren en getogen op de Veluwe - Foto: ©Fransien Fraanje

Veluwenaar en vrijbuiter Louis Fraanje, geboren en getogen op de Veluwe – Foto: ©Fransien Fraanje

Vertrouwen

Ik vroeg mijzelf heel vaak af, hoe het nu verder zou gaan met mijn leven en dan bad ik om hulp en geduldig wachtte ik op antwoord van Boven. In het volste vertrouwen, dat God Zijn Woord houdt tot in eeuwigheid. Soms gebeurde er op korte termijn iets, waardoor ik verder kon, maar een andere keer duurde het soms wel heel erg lang, voordat ik op de ene of andere manier een antwoord kreeg. Maar de verwachting bleef en blijft, als ik maar geduld heb en blijf vertrouwen in Hem, die geduldig, getrouw en genadig is!

Bevoorrecht

Vooral in de vroege morgen bij zonsopkomst, wanneer een nieuwe dag in aantocht is, dat je dan vol verwachting uitziet naar iets wat gaat komen en als het dan eenmaal zover is en de zon verschijnt boven de horizon, dan voel ik mij een bevoorrecht mens en dank ik mijn Schepper voor deze nieuwe dag!

Louis Fraanje

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.de-veluwenaar.nl/2024/10/21/niet-afwachten-maar-verwachten/